Előfizetői tartalom

Sikerül-e meggyőznie a piacot a Fednek? - Ma este kiderül

Portfolio
Bár egyre több arra utaló jel van, hogy a recesszió már idén véget érhet az USA-ban, a Fed irányadó rátája még hónapokig nulla százalék körüli szinten maradhat, az általános gazdasági aktivitás ugyanis továbbra is igen alacsony, a kilátásokat pedig nagyfokú bizonytalanság övezi. A jegybank minden eddigi intézkedése ellenére a lefelé mutató növekedési kockázatok továbbra is nagyok, a pénzpiaci szereplőkre nehezedő nyomás pedig alig csökkent, így a monetáris politika hagyományos eszköztárán kívül eső eszközök alkalmazásával kapcsolatos kérdések valószínűleg még nem kerültek le a terítékről. Az viszont nem valószínű, hogy bármely korábban bejelentett programját kiszélesíti a Fed. A döntés bejelentésére este negyed kilenckor kerül sor.

Marad a kamat 2007. szeptembere óta a Fed eddig tíz lépésben összesen 500 bázisponttal csökkentette irányadó rátáját, és számos alkalommal likviditásfokozó lépések megtétele mellett döntött. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed közel 100 éves története során még egyszer sem volt olyan alacsony (0.00-0.25%).az irányadó ráta, mint most.Azóta, hogy a Fed gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés