Előfizetői tartalom

Legalább 30%-os visszaesés várható az egészségpénztári szektorban jövőre

Portfolio
"Szakmailag elfogadhatatlan, de Magyarország gazdasági helyzete kikényszeríti a jelenleg adómentes természetbeni juttatásokra 2010-től kivetett 25%-os mértékű adót. Ez azonban mindenképpen csak átmeneti intézkedés lehet, feltéve, hogy a mindenkori kormányzat nem kérdőjelezi meg az egészséges életmódot és hosszú távú egészségmegőrzést ösztönző adózási gesztusok stratégiai jelentőségét" - fejti ki Rajné Adamecz Ildikó a BDO Forte könyvvizsgáló, adó- és pénzügyi tanácsadó cég partnere, a 2009-2010-es tervezett adóváltozások e héten esedékes országgyűlési zárószavazása kapcsán.

"Az új adónem bevezetését szakmailag több szempontból is elfogadhatatlannak tartjuk. A tervezett intézkedések egyrészt a recesszió idején egyébként is nehéz helyzetben lévő, érdemi adóalap-levonással nem rendelkező, bérből és fizetésből élőket érintik leginkább, másrészt pedig az állandó, stabil adórendszer hiánya, az évente, félévente változó adójogszabályok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés