Előfizetői tartalom

Már csak ez hiányzott: újabb sokk szakadhat a világ nyakába

Portfolio
A túlságosan gyorsan növekvő olajár, valamint a hosszú lejáratú kamatok felfelé kúszása elfojthatja a fellendülés beindulását - nyilatkozta a CNBC-nek Nouriel Roubini. A pesszimista jóslatairól híres, a nemzetközi sajtó által Dr. Balsorsnak nevezett professzor ismét hangsúlyozta, hogy a W-alakú recesszió kialakulásának kockázata egyre nagyobb.

Kaphat még pofont a gazdaság Egy W-alakú recesszió bekövetkezésének kockázatát látom, és elképzelhető, hogy a következő év végén szembesülhetünk bele - mondta Roubini az amerikai gazdaság kilátásaival kapcsolatban. Az RGEMonitor elemzőcég elnöke úgy véli, hogy amennyiben az év végéig 100 dollárra emelkedik az olaj hordónkénti ára, az egy újabb negatív sokkot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés