Előfizetői tartalom

Meglepően jó adatok érkeztek az USA-ból - Egyre biztosabb, hogy közel a recesszió vége

Portfolio
A frissen napvilágot látott adatoknak köszönhetően egyre biztosabbak lehetünk abban, hogy a rcesszió még idén véget ér az USA-ban. A Conference Board leading indicators mutatójának és a Philadelphiai Fed feldolgozóipari beszerzési menedzser indexének értéke is magasabb lett a vártnál. A leading indicators értéke 1.1 százalékról 1.2 százalékra, a philadelphiai Fed index értéke pedig -22.6 pontról -2.2 pontra emelkedett. Az elemzők 1.0 százalékos illetve -17 pontos értékekre számítottak.

A leading indicatorst képező 10 alindex közül 7 olyan is volt, amelynek értéke magasabb volt, mint áprilisban, többek között a fogyasztói bizalom, az építési engedélyek és a tőkejavak megrendelésével kapcsolatos mutatóké. A Conference Board a leading indicators májusi értékének közzétételével egyidejűleg azt mondta, hogy a hosszú kilábalási folyamat év végén veheti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés