Előfizetői tartalom

Jövőre helyrerázódhat az olajpiac - Mexikó nem fedez

Portfolio
A tegnapi 2.4%-os esést követően ma 70.4 dollár környékén stagnál a WTI júliusi határidős árfolyama. A dollár ismét gyengül az euróval szemben, ami a fekete arany számára árfolyam támasztó tényezőként hat, miközben a részvénypiacok esése és a Baltic Dry csökkenése is kedvezőtlen jel. A hosszabb távú kilátások viszont jók lehetnek, a kiváló ütemérzéke miatt elhíresedett Mexikó ugyanis a jövő évi kitermelését nem kívánja fedezni.

A dollár ma gyengülést mutat az euróval szemben, ami segíthetett az olaj piacán is a nap eleji mínuszokat ledolgozni. Érdemi pluszok azonban nem születhettek, hiszen a részvénypiacokon tegnap megindult esés még vélhetően a mai piacnyitásban is folytatódhat majd a tengerentúlon. Persze elhamarkodott lenne most ezzel kapcsolatban bármit is kijelenteni, egy rakás makrogazdasági adat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés