Előfizetői tartalom

Az autógyártók rántották mélybe az amerikai ipart

Portfolio
Az amerikai autógyártók csődje miatt májusban tovább csökkent az ipari termelés volumene az USA-ban. A szektorban tevékenykedő vállalatok kibocsátása 1.1 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy hónappal korábban - derül ki a jegybank szerepét betöltő Fed frissen közzétett statisztikájából. Az elemzők -1 százalék körüli értékre számítottak, így különösebb meglepetés nem érte a piaci szereplőket.

Bár az elmúlt hetekben sorra érkeztek a kedvező feldolgozóipari hírek, a Chrysler csődje miatt az ipari vállalatok összesített teljesítménye romlott (az elmúlt 17 hónapban 16. alkalommal), ami nem meglepő, tekintettel arra, hogy az autóipari óriás több száz kisebb ipari vállalattal állt kapcsolatban. (A gépjárműipari termelés egyetlen hónap alatt 7.9 százalékot esett.)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés