Előfizetői tartalom

A modern Nostradamus szerint talán már csak a csoda segíthet

Portfolio
A múlt heti sikertelen állampapír-aukciót követően (nem érkezett egyetlen vételi ajánlat sem a lett kincstárjegyekre) a lettországi hatóságok elkeseredetten küzdenek a lat leértékelése ellen. Az ország nehéz helyzete Argentína 2000-2001-es válságát idézi: a globális pénzügyi sokkok által vezérelt súlyos recesszió, tőkebeáramlások visszaesése és a hatalmas külső hiány csökkentésének szükségessége jellemzi a kis balti államot - írja a Financial Times hasábjain Nouriel Roubini, Lettország devizaválsága Argentínát idézi című cikkében.

Nouriel Roubini értekezésében hangsúlyozza, hogy szükséges lenne a túlértékelt lett fizetőeszköz leértékelése a versenyképesség helyreállítása érdekében, ennek hiányában ugyanis a relatív árak fájdalmas kiigazítása csak defláción és a nominális bérek elhúzódó visszaesésén keresztül valósulhat meg, ami súlyosbíthatja a recessziót. Az állami kiadások radikális...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés