Előfizetői tartalom

Csáki: levegőben van a jegybanki kamatcsökkentés Magyarországon

Portfolio
Ebben a hónapban még nem, de júliusban már elképzelhető, hogy csökken Magyarországon a jegybanki alapkamat, a gazdasági recesszióból való kilábalás segítése érdekében - jelezte a Bloombergnek adott interjúban Csáki Csaba. A Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának külső, agrárközgazdász tagja úgy fogalmazott: csökkentés esetén legalább 50 bázispontos vágásra van szükség, amellyel "segíteni akarjuk a reálgazdaságot, a kamatmérséklés ügye a levegőben van". Simor András MNB-elnök és Karvalits Ferenc alelnök éppen ma és tegnap figyelmeztetett a közeli kamatcsökkentés veszélyeire.

Kapcsolódó cikkünk2009.06.10 10:48Nem fog nekiesni a kamatoknak a jegybank2009.06.09 09:48Karvalits: óvatos kell legyen a kamatpolitika (2.)Csáki az interjúban elmondta: megértem a jegybankelnök érvelését, hogy ma az árfolyami stabilitás, a befektetők bizalmának erősítése fontosabb, és emiatt kell valószínűleg a magasabb kamat. "A kérdés az, hogy meddig, mikor léphetünk. Úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés