Előfizetői tartalom

Leminősítette Írországot az S&P! (2.)

Portfolio
A leminősítést valószínűsítő közelmúltbeli figyelmeztetés után megérkezett a tényleges leminősítés: a Standard and Poor's "AA+"-ról egy fokozattal "AA"-ra rontotta Írország hosszú lejáratú devizában denominált államadósságát. Az S&P által adott új besorolás kilátása is további leminősítést valószínűsítő negatív lett. A rövid távú hitelbesorolás továbbra is "A-1+". A leminősítési hír negatív piaci hatásokkal járhat a globális pénz- és tőkepiacokon és fokozhatja azon aggodalmakat, amelyek a közelmúltben erősödtek fel az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok adósminősítésével kapcsolatban.

Mi az indok? A hitelminősítő azzal indokolta mai döntését, hogy az általa márciusban (a legutóbbi hitelminősítői lépésnél) kalkuláltnál sokkal nagyobbak lehetnek az ír kormány bankmentő csomagjának költségvetési egyenlegrontó, és így az államadósságot közép távon megemelő hatásai. Az ír kormány a közelmúltban tette közzé azt a tervét, hogy legfeljebb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés