Előfizetői tartalom

Kritikus napok előtt Lettország

Portfolio
Rendkívül fontos a lett árfolyamrendszer fenntartása szempontjából a Fitch szerint, hogy Lettország megállapodásra jusson a Nemzetközi Valutaalappal a költségvetési hiányt illetően. A hitelminősítő csütörtök este kiadott közleményében hangsúlyozza, hogy a nemzetközi hitelcsomag következő részletének kiutalása döntő tényező az elmúlt napokban felerősödött aggodalmak csillapítása szempontjából.

A Reuters tudósítása emlékeztet arra, hogy legutóbb az IMF gyakorlatilag belement abba, hogy az eredetileg vállat 4.9%-os GDP-arányos költségvetési hiány helyett Lettország 7%-os deficitet teljesítsen idén. A kormány által a héten benyújtott módosító javaslatok viszont már 9.2%-os deficittel számolnak.Kapcsolódó cikkünk2009.06.03 09:54Megmenekülhet Lettország: júliusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés