Előfizetői tartalom

Hogyan menekülhetnek meg a balti államok? (Societe Generale)

Portfolio
A balti államok ördögi gazdasági visszaesést kénytelenek elszenvedni, ami komoly nyomást helyez a pénzügyi - és árfolyamrendszerükre - írják friss elemzésükben a Societe Generale (SG) szakértői. Az ő meglátásuk szerint két lehetséges exit stratégia létezik a jelenlegi helyzetben: a balti fizetőeszközök gyors leértékelése vagy az euró bevezetése a jelenlegi árfolyamszinteken. Véleményük szerint azonban az euróövezeti csatlakozás nem jelentene hiteles és megfelelő megoldást a problémákra.

Súlyos visszaesés, korlátozott mozgástér A tavalyi év végén látványos zuhanásba kezdtek a balti gazdaságok, miután óriási egyensúlytalanságot produkáltak a 2005-2007-es időszakban. A korábbi évek kiemelkedő gazdasági növekedését alapvetően a hitelezés felfutása táplálta, ami lakáspiaci boom-mal párosult. A negatív gazdasági fordulatot a lakáspiaci folyamatok romlása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés