Előfizetői tartalom

Kik nem dolgoznak eleget Magyarországon? - 2. rész

Portfolio
Az európai összehasonlításban rendkívül alacsony magyar munkaerőpiaci aktivitás hátterében elsősorban a nagy ellátórendszerek - azaz a nyugdíj- és a gyermektámogatási rendszer - által megcélzott csoportok állnak. A Magyar Nemzeti Bank tanulmányának fent idézett megállapításáról néhány napja bővebben is megemlékeztünk, most azt a részt ismertetjük, ahol az aktivitás növelésének lehetőségeit taglalja az írás. (Kátay Gábor (szerk.): Az alacsony aktivitás és foglalkoztatottság okai és következményei Magyarországon) 2009.05.23 08:33 Kik nem dolgoznak eleget Magyarországon?

Ha nem változik semmi.... Az elmúlt években tartós és számottevő javulást - az újonnan a munkapiacra lépő generációk emberi tőkéjének növelése mellett - csak a hazai ellátórendszerek juttatásaiban részesülők arányának csökkentésével sikerült elérni. Az eddig megvalósult szigorítások ellenére azonban ezek a rendszerek még ma is rendkívül bőkezűnek számítanak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés