Előfizetői tartalom

Ne vedd meg, ha nem érted! - Van még tennivaló a pénzügyi kultúra fejlesztésében

A mostani pénzügyi válság is bizonyítja, hogy a megelőzés érdekében világszerte szükség van a pénzügyi kultúra fejlesztésére, és mára ezt az egyes tagállamok vezetése is egyértelműen felismerte - nyilatkozta a Portfolio.hu-nak adott interjújában André Laboul. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Pénzügyi Divíziójának hazánkban járt vezetője úgy látja, hogy az elmúlt években a magyar hatóságok nemzetközi összevetésben is elismerésre méltó lépéseket tettek a pénzügyi kultúra fejlesztése terén. A szervezet meggyőződése, hogy a cél elérése érdekében már az iskolában kezdődnek a teendők és André Laboul azt is hangsúlyozza: a magánszemélyeknek csak akkor szabad megvenniük egy befektetési terméket, vagy igénybe venniük egy pénzügyi szolgáltatást, ha valóban értik is a működését, a hátterét.

Portfolio.hu: Miért tartja fontosnak az OECD a pénzügyi kultúra fejlesztését? André Laboul: A mostani válság kirobbanása előtt már láttuk a pénzügyi rendszer különböző területein felgyülemlő kockázatokat, elég ha csak az amerikai jelzáloghitelezésre, vagy globálisan a személyes nyugdíjportfóliókban a túlzott mértékű részvénysúlyokra gondolunk. Sokan nem voltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés