Előfizetői tartalom

Már nem annyira vonzó Anglia a kelet-európai munkásoknak

Portfolio
A 2004-es EU-bővítés óta nem érkezett olyan kevés munkavállaló Kelet-Európából a súlyos recesszió sújtotta Nagy-Britanniába, mint az idei első negyedévben, a távozók száma ugyanakkor meredeken emelkedik, áll a brit belügyminisztérium és a brit statisztikai hivatal (ONS) által szerdán kiadott, különböző időszaki bontású friss összesítésekben. Több brit iparvállalatnál azonban így is vadsztrájkokkal tiltakoznak a keleti EU-munkaerő alkalmazása ellen.

Az ONS új kimutatása alapján a márciussal zárult egy évben 133 ezer kelet-európai munkavállaló jegyeztette be állását a brit belügyminisztériumnál, 36 százalékkal kevesebb, mint a tavaly márciussal véget ért tizenkét hónapban, amikor 207 ezren érkeztek a keleti EU-országokból a brit munkapiacra. Az eddigi csúcsidőszakhoz - a 2007. márciussal zárult évhez - képest 43...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés