Előfizetői tartalom

Mit mondanak a piacon a hiánycél növeléséről? - Elemzői reakciók

Portfolio
Az előzetesen kiszivárgott információkkal összhangban az IMF és az EU is beleegyezett az idei évre vonatkozó GDP-arányos költségvetési hiány módosításába. Az új makropálya szerint idén 3.9% lehet a deficit, míg jövőre 3.8%-ra csökkenhet a mutató. Az elemzőket sem lepte meg a mai bejelentés és az új hiánycélt indokoltnak tartják.

Kapcsolódó cikkünk2009.05.18 14:08 Oszkó: belement az IMF és az EU a hiánycél jelentős emelésébe (4.)Ambrus Gábor, a 4Cast elemzője úgy véli, hogy nem a mai, várakozásoknak megfelelő bejelentések állhatnak a forint hétfői erősödése mögött. Meglátása szerint rejtély marad, hogy a hétfői kereskedésben a forint miért teljesítette felül régiós társait. Tóth Gyula...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés