Előfizetői tartalom

Lazítja a régiós hitelfeltételeket az IMF - kaphat még hitelt Ukrajna

Portfolio
A vártnál nagyobb gazdasági visszaeséssel járó válság miatt enyhíti az államháztartási hiány mértékére vonatkozó elvárásokat Lettország, Románia és Magyarország esetében a Nemzetközi Valutaalap - nyilatkozta a szervezet vezető tisztségviselője szombaton a Reuters-nek. Anne-Marie Gulde-Wolf azt mondta, hogy az idei magyar GDP-arányos államháztartási hiánycél megemelése kapcsán a 3.9%-os mértékről szóló sajtójelentések viszonylag jó közelítő értéknek számítanak. Múlt pénteken az IMF vezetője még túlzott mértékűnek nevezte a deficitcél 3.9%-os szintre emeléséről szóló sajtóinformációt.

Kapcsolódó cikkünk2009.05.18 09:29Ma délután 2-kor jön az IMF-bejelentés - a helyszínről tudósítunkA szombaton még zajló budapesti tárgyalások miatt bővebben nem kívánt nyilatkozni az idei magyar hiánycél megemelése kapcsán Gulde-Wolf. Azt ugyanakkor jelezte, hogy az igen súlyos recesszióba süllyedő Lettország esetén megvizsgálják az eddig megállapodott 5%-os helyett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés