Előfizetői tartalom

Horrorisztikus adatok érkeztek az észtektől

Portfolio
A korábban megjelent drámai lett és litván GDP adat után szerdán napvilágra került az észt növekedés, így teljessé vált a lesújtó kép a balti gazdaságokról. Észtország gazdasága ugyanis 15 éve nem látott mértékben esett vissza az idei első negyedévben, 15.6%-os volt a zsugorodás az előző év azonos időszakához viszonyítva.

Az elemzői konszenzus 13% körüli gazdasági visszaesésről szólt, így még ehhez képest is negatív meglepetésnek számít a friss adat. A negyedik negyedéves 9.6%-os GDP-visszaesés után 15.6%-os zsugorodás következett be. A Danske Bank elemzői a ma megjelent adatok láttán nem tartják kizártnak, hogy éves átlagban 15%-nál is nagyobb recessziót kell elviseljen az észt gazdaság....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés