Előfizetői tartalom

Hogyan változnak az adótörvényeink idén? Itt vannak a részletek!

Portfolio
Az Országgyűlés hétfőn elfogadta az évközi változásokat hozó adócsomagot, amivel adótörvényeink idén ötször íródnak felül, egy módosítást pedig jövőre éreznek meg a gyermeket vállalók. A személyi jövedelemadó sávhatára visszamenőleg tolódik feljebb, amivel havonta 3 ezer forinttal több marad a munkát vállalók zsebében. A normál áfakulcs 25 százalékra tolódik, de a kenyér, pékáru, tej, tejtermékek és a távhő 18 százalékos áfakörbe kerül. Lesz táppénzvisszavágás is. Az Index összefoglalója szerint a cégeknek a járulékcsökkentéssel kedveskednek, és azzal, hogy rendelkeznek arról, hogyan kaphatnak vissza összesen pár tízmilliárd forintnyi áfát.

Hétfőn a parlamenti képviselők többsége megszavazta a kormány idei adócsomagját. Az adó-salátatörvényt minden bizonnyal legkésőbb pénteken, tehát május 15-ig kihirdetik. Az adóváltozások közül azonban csak egyetlen egy elem fog a kihirdetés napját követő napon életbe lépni. Az intézkedések egy része július 1-jén lép hatályba, más paragrafusok augusztus 1-jétől...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés