Előfizetői tartalom

Az idősektől is lemondást követel meg az állam

Portfolio
Tegnap elfogadta az Országgyűlés a nyugdíjtörvény módosítását, a nemrég tartott kormányszóvivői tájékoztatón Korózs Lajos a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkár elmondta, hogy a változtatások célja az államháztartásra nehezedő teher csökkentése, a nyugdíjrendszerbe később belépő korosztályok számára is a járandóság kifizetése - különös tekintettel a Ratkó-korszakban születettekre -, végül de nem utolsó sorban pedig a nyugdíjazás korcentrumának emelése. Az államtitkár azt is elmondta, hogy a 13. havi juttatás nem számítható nyugdíjnak, hiszen mögöttes járulékfedezet nem volt erre, a kifizetést csak a korábbi magas gazdasági növekedés tette lehetővé.

A tegnap elfogadott nyugdíjrendszert érintő változtatások célja az volt, hogy a kormány hosszabb távon egy biztonságosan fenntartható nyugdíjrendszert teremtsen meg, miközben rövid távon hozzájáruljon az államháztartás egyensúlyának a megteremtéséhez. A legfontosabb változtatások között lehet említeni a 62 évről fokozatosan 65 évre emelendő nyugdíjkorhatárt, a 13....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés