Előfizetői tartalom

A lengyelek belátták? Az euróbevezetés elhalasztása nem a világvége

Portfolio
Lengyelország legalább egy évvel eltolhatja a 2012-re tervezett euróbezetést a romló gazdasági körülményekre és költségvetési pozícióra tekintettel - derül ki Jarek Rostowski Financial Times-nak adott interjújából. A lengyel pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzés tekintetében még akár az Európai Bizottságnak is igaza lehet (tehát recesszió vár idén Lengyelországra is).

A 2012 január elseje továbbra is reális cél, azonban szükséges lehet némi késleltetés - nyilatkozta Jacek Rostowski lengyel pénzügyminiszter a Financial Times-nak, hozzátéve: ha egy évvel halasztanánk el a 2012-es euróbevezetési céldátumot az még nem lenne a világvége. A Reuters április végén készített konszenzusa is arra a következtetésre jutott, hogy a lengyeleknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés