Előfizetői tartalom

Búcsú a 13. havi nyugdíjtól - átmentek az adótörvények

Portfolio
Év elejéig visszamenőleg havi 3 ezer forinttal több marad az alkalmazottak zsebében, júliustól 25 százalékra megy fel a normál áfakulcs, de a kenyér, pékáruk, tej és tejtermékek 18 százalékos áfakörbe kerülnek. Lesz járulékcsökkentés, csökken a táppénz, megszűnik a 13. havi nyugdíj, változik a nyugdíjemelési képlet - az Országgyűlés ezeket a változtatásokat tartalmazó két törvényt mai ülésén elfogadta.

Az Index beszámolója szerint bejött a papírforma, a mai zárószavazáson a parlament többsége - ahogyan a múlt heti, a módosító indítványokról tartott voksoláson is - támogatta a kormány idei adócsomagját és a nyugdíjszigorításokat, ezzel pedig a Bajnai-kabinet vette az első komoly akadályt. A szavazásra tehát nem hatott ki a szocialisták számára megsemmisítő, a szabad...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés