Előfizetői tartalom

Stabilizálódik az amerikai gazdaság? - Mérséklődött az elbocsátási nyomás

Portfolio
A munkaügyi minisztérium áprilisi munkaerőpiaci jelentése szerint 539 ezer munkahely szűnt meg az USA-ban. A Bloomberg által megkérdezett elemzők 600 ezer új munkanélkülivel számoltak, így a friss adat pozitív meglepetésnek számít, és egyesek ebből is azt kiolvashatják, hogy elérte mélypontját az amerikai gazdaság visszaesése. Igaz a kedvező képet árnyalja, hogy a márciusi értéket 36 ezer fővel emelte a minisztérium. Közben a legújabb adatok szerint 8.9%-ra emelkedett az amerikai munkanélküliségi ráta, ami 26 éves csúcsnak felel meg és a recesszió kezdete óta már 5.7 millió amerikai veszítette el állását.

Mérséklődött az elbocsátási hullám a tengerentúlon, miután áprilisban 539 ezer fővel csökkent a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma, mivel értékesítési kilátásaik romlása miatt az amerikai vállalatok hónapok óta tömeges leépítéseket jelentenek be. A friss adat az évtizedek óta nem látott gyenge lábakon álló amerikai munkaerőpiac mérsékelt javulásáról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés