Előfizetői tartalom

Mindenki változatlan MNB-kamatot akart - miért?

Portfolio
Közzétette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az április 20-i monetáris tanácsi ülés rövidített jegyzőkönyvét, amely szerint az ülésen részt vevő mind a kilenc tag a 9.5%-os irányadó ráta változatlanul tartására szavazott. Ez nem számít meglepetésnek, a kamatdöntés mögötti szavazati arányt már aznap jelezte Simor András jegybankelnök. Az alábbiakban a jegyzőkönyvből kiderül, azért szavazott mindenki a kamatláb tartására, mert óvatos, kiváró monetáris politika szükségességét látták a pénzügyi stabilitási kockázatokból és az ország finanszírozási problémáiból fakadóan. A május 25.-i következő kamatdöntő ülésen, a külpiaci hangulatjavulás és határozott forinterősödés láttán a döntéshozók akár már kiklátásba helyezhetnek egy óvatos kamatcsökkentés lehetőségét is.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.20 14:51 Simor: "Más ez a 2000 milliárd, mint az a 2000 milliárd" (3.)2009.04.20 15:08 Kiderült, miért nem nyúlt a kamatokhoz az MNBA jegyzőkönyv szerint a monetáris tanács tagjai egyetértettek abban, hogy miközben a kedvezőtlen konjunktúrahelyzet miatt továbbra sem érzékelhető áremelkedési nyomás a magyar gazdaságban, "a jelenlegi nemzetközi környezetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés