Előfizetői tartalom

Még radikálisabb adócsökkentés is jöhet - Oszkó Péter mindenre válaszolt

Portfolio
Egy-két héten belül részletes jogszabálytervezetek formájában is nyilvánosságra kerülnek az adóintézkedések - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter, aki a lehetőségek szerint minden témát érintett a Portfolio.hu online interjújának vendégeként a folyamatosan záporozó kérdésekre válaszolva. A válaszokból többek között kiderült, hogy alapos átvilágításon esik át a cafeteria rendszer, jövőre az átlagbérből élők esetében havi 10 ezer forinttal csökkenhet az adóterhelés, 2010-ben még nem lesz lehetőség az EVA megszüntetésére, a szuperbruttósítás módszerével pedig senki nem jár rosszul. Olvasóinkat leginkább az ingatlanadó bevezetése foglalkoztatta, ezzel kapcsolatban Oszkó Péter elmondta: a nyugdíjasok esetében felfüggesztést terveznek, és az ingatlanadó nem lesz levonható a személyi jöveledemadóból.

Erőssé vált beidegződések. Úgy érzem, évek munkáját próbáljuk napok vagy hetek alatt elvégezni és ahhoz képest egész jól haladunk, persze még a teendők elején tartunk - utalt a pénzügyminiszter az új kormány előtt álló feladatokra és hozzátette: a válságkezelő program valóban az elképzelések általános ismertetésére terjedt ki, aminek az összeállítására meglehetősen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés