Előfizetői tartalom

Nincs mese: Frankfurt is bekeményít

Portfolio
Az előttünk álló héten a külföldi és a hazai makrogazdasági jelentések egyaránt számos izgalmat tartogatnak számunkra. Míg az Egyesült Államokban kétség kívül a munkaügyi tárca pénteki átfogó munkaerőpiaci jelentésére, addig az eurozónában az Európai Központi Bank kamatmegahatározó ülését követő sajtótájékoztatóra várnak a piaci szereplők. Jean-Claude Trichet bankelnök csütörtökön ismerteti, hogy a frankfurti székhelyű intézet milyen rendkívüli eszközök bevetésével kívánja enyhíteni a 16 tagú monetáris övezetben fennálló pénzpiaci problémákat és élénkíteni a gazdaságot.

Hazai vonatkozásban is a hét második fele ígérkezik izgalmasabbnak, különösen a csütörtöki nap, a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi tartalék, valamint a Központi Statisztikai Hivatal ipari termelés és külkereskedelmi statisztikája mellett ugyanis a pénzügyi tárca államháztartási gyorsjelentése is akkor lát napvilágot. A pénzügyminisztérium áprilisra pénzforgalmi szemléletben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés