Előfizetői tartalom

Nagyobb recessziót jósol a japán jegybank

Portfolio
A Bank of Japan monetáris tanácsa változatlan szinten, 0.1 százalékon tartotta irányadó rátáját. A jegybankárok döntése nem okozott meglepetést, mint ahogy az sem, hogy növekedési prognózisát jelentősen lefelé módosította a jegybanki elemző stáb. A korábban jelzett 2 százalékos helyett 3.1 százalékos lehet idén - az idei költségvetési évben - a visszaesés Japánban.

A globális válság leginkább az exportszektort érintette érzékenyen Japánban, a kivitelre kerülő áruk és szolgáltatások volumene szeptember óta csökken. Némi bizakodásra egyedül az adhat okot, hogy hat hónap után először márciusban ismét emelkedett (havi alapon 1.6 százalékkal) az ipari termelés volumene. Áprilisban és Májusban további emelkedésre számítanak, mivel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés