Előfizetői tartalom

Százmilliárdos magyar adócsökkentésre bólinthat rá a Nyugat? (2.)

Portfolio
Egyre valószínűbbnek látszik, hogy mind az IMF, mind az EU belemegy abba, hogy kicsivel 3 százalék fölé eresszük az idei államháztartási hiányt - tudta meg az új információkat az Index. Ha, némileg önkényesen 3.6 százalékos új hiánycélt feltételezünk, a 0.7 százalékpontos engedmény 180-190 milliárdos mozgásteret biztosítana a kormánynak. Az engedékenységet az Index szerint azonban csak adócsökkentésre lehetne kihasználni. A Portfolio.hu meglátása szerint jó eséllyel arra sem, hiszen a költségvetési hiánycél még a kiigazítások után is rogyadozik, így inkább csak a további megszorítások elkerülésére szolgálhat.

Az utóbbi napokban megszaporodtak azok a jelek, amelyekből arra lehet következtetni, hogy nemcsak a Nemzetközi Valutaalap (IMF), de még az Európai Unió is nagy eséllyel zöld utat ad az idei költségvetési hiánycélunk kis mértékű emelésének. Az elmúlt héten az IMF békülékenyebb hangnemet ütött meg a románokkal szemben, a hétvégi IMF-tanácskozáson pedig a Valutaalap belement...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés