Előfizetői tartalom

Apró tollvonás Bajnainak, viszont nagyobb érvágás a nyugdíjasoknak

Portfolio
Tegnap nyújtották be a parlamentnek a nyugdíjrendszert érintő változtatásokat tartalmazó tervezetet, a csomag pedig úgy látszik komolyabb változtatásokat tartalmaz a még februárban megismertekhez képest, hiszen a nyugdíjkorhatár hamarabb emelkedik 65 évre, miközben a nyugdíjindexáláson is apróbb módosítások jeleit fedezhetjük fel. A gazdasági növekedéshez kötött indexálás végső soron a gazdaság mai állapotát ismerve azt jelenti, hogy az árindexálásra áll át a kormány, ami rövidtávon magasabb, míg hosszabb távon alacsonyabb nyugdíjemelést jelent a svájci indexáláshoz képest. A megszellőztetett nyugdíjprémium pedig inkább csak remény marad a nyugdíjasoknak, a következő években ugyanis ebből a forrásból nyugdíj-kiegészítésre nem lehet számítani.

A korábban Gyurcsány által bejelentett, a nyugdíjrendszert érintő változtatások szinte teljes egészében átöröklődtek a Bajnai-csomagban is, azonban mint mindig most is az ördög a részletekben rejlik. A legfőbb változtatás, ami előnytelenül érintheti a munkavállalókat az a nyugdíjkorhatár gyorsabb növekedése, ez a vártnál sokkal gyorsabban történhet meg, azonban a nyugdíjindexálásban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés