Előfizetői tartalom

A The Economist-nál Lengyelország a bezzegország

Portfolio
A legtöbb kelet-európai gazdaság betegesnek tűnik, Lengyelország azonban kivétel ez alól, legalábbis eddig úgy tűnik - írja a The Economist eheti száma varsói tudósításában. A hetilap cikke kiemeli, hogy a lengyeleket erősebb pozícióban érte a válság, elképzelhető azonban, hogy a kormány várakozásaival ellentétben recesszióba süllyed gazdasága.

A lengyel gazdaság sok tekintetben hasonlít Dél-Koreára és egy kicsit Mexikóra, viszont egyáltalán nem hasonlít szomszédjaira. Legalábbis ezt szeretné elérni Lengyelország, miután a Nemzetközi Valutaalaphoz fordult a rugalmas hitelvonal igénybevételével. Ez egy elővigyázatossági és feltétel nélküli pénzügyi segítség, amelyet csak a "legjobb minőségű adósoknak" ítél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés