Előfizetői tartalom

Meglepő adatok az eurozónából - Gyorsan csökken a pesszimizmus

Portfolio
Az eurozóna már valószínűleg elérte a válság mélypontját, a frissen közzétett beszerzési menedzser indexek legalábbis erre utalnak. Mind a feldolgozóiparban, mind a szolgáltató szektorban tovább csökkent a pesszimizmus, ami alapján elképzelhető, hogy a 16 tagot tömörítő monetáris övezet gazdasága még idén év végén elindulhat az élénkítés útján.

A szolgáltatói beszerzési menedzser index értéke 40.9 pontról 43.1 pontra, a feldolgozóipari beszerzési menedzser index értéke pedig 33.9 pontról 36.7 pontra emelkedett. Mindkét index értéke magasabb volt a vártnál és hathónapos csúcsnak számít.Az elemzők szerint a mai adatok szintén azt támasztják alé, hogy a második negyedévben jóval kisebb lesz a visszaesés, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés