Előfizetői tartalom

Az IMF kitart mellettünk - előbb-utóbb kilábalunk a válságunkból (2.)

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap addig marad a kelet-közép-európai régió országaiban (segítségként), ameddig csak szükségük van a "gondozásra" a válság idején - válaszolta Jorg Decressin, az IMF vezető közgazdásza szerdán a Világgazdasági Kilátások 2009 című anyag bemutatásán arra a kérdésre, hogy az IMF lát-e némi esélyt a régió túlélésére. Decressin emlékeztetett arra, hogy a Valutaalap jelenleg is több országgal áll aktív kapcsolatban a feltörekvő európai régióban és néhány ország pedig épp nemrégiben kérte a Nemzetközi Valutaalap segítségét óvatossági szempontok miatt.

Addig maradunk a régióban, ameddig csak szükséges - húzta alá a szakértő, aki hozzátette, hogy a nemzetközi pénzügyi intézmény számít más szervezetek segítségnyújtására is, így például az Európai Unióra. Éppen ezért én úgy vélem, hogy egy bizonyos idő eltelte után ezek az államok kilábalnak a válságból. Nem számítunk olyan forgatókönyvre, amiben a dolgok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés