FONTOS Nyakunkon a tranzakciós illeték megemelése, erre az MNB most szólítja fel a bankokat, hogy olcsóbbak legyenek
 
Előfizetői tartalom

A kamatvágás, vagy az emelés felé mozdul az MNB?

Portfolio
A súlyosnak mutatkozó idei gazdasági visszaesés, illetve a pénzügyi stabilitási kockázatok bekorlátozzák a Magyar Nemzeti Bank monetáris politikai mozgásterét, de a különböző elemzői vélemények megjegyzik, hogy a ma várhatóan 9.5%-on maradó irányadó kamatláb nem feltétlenül lesz ezen a szinten a következő hónapokban is. Van, aki az újabb kamatemelésnek ad nagyobb esélyt és van, aki a csökkentés lehetőségeit emeli ki. Az alábbi rövidített elemzői vélemények a mai kamatdöntő monetáris tanács ülésre felkészülés kapcsán érkeztek múlt pénteken, illetve ma reggel.

A friss piaci konszenzusról további részletek:Kapcsolódó cikkünk2009.04.17 10:40 Maradhat hétfőn az MNB-kamat, 5% körüli recesszió lehet a piac szerint (2.)UniCredit Bank, Bécs A bank alapforgatókönyve szerint ma nem lesz kamatváltoztatás főként amiatt, mert múlt pénteken gyengébb szinten zárta a kereskedést a forint az euróval szemben. Mindenesetre a bank elemzői nem zárják...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés