Előfizetői tartalom

Svájc kitartóan segít a frankhiteleseken

Portfolio
Eddig is határozottan léptünk fel a devizapiacon és a jövőben újra határozottan fogunk fellépni, ha a frank ismét erősödésbe kezd - jelentette ki Jean-Pierre Roth, a svájci jegybank elnöke pénteken az eddig tapasztalt frankgyengítő intézkedésekkel kapcsolatban. Roth hozzátette: láthatóak stabilizációra utaló jelek a gazdaságban, a közeli kilátások azonban továbbra is komorak.

A közeljövőben egyre mérsékeltebb lehet a svájci gazdaság visszaesése, mivel már láthatóak a stabilizálódás jelei - jelentette ki a svájci jegybank (SNB) elnöke a Reuters tudósítása szerint, aki egyúttal kiemelte: a felépülés nagyon lassú lesz. Roth emlékeztetett az SNB márciusban közétett előrejelzésére, miszerint az alpesi ország 2.5-3%-os recessziót szenvedhet el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés