Előfizetői tartalom

Óriási veszteség érte az orosz milliárdosokat

Portfolio
A száz leggazdagabb oroszt a válság összesen 380 milliárd dollárral tette szegényebbé egyetlen év alatt: a tavalyi 110-ről 31-re fogyatkozott a milliárdosok száma, s míg tavaly legalább 1,1 milliárd dollárral kellett rendelkezni ahhoz, hogy valaki bekerüljön az első száz közé, idén ez a határ már "mindössze" 400 millió dollár volt a Forbes orosz kiadásában pénteken megjelent éves listán.

A leggazdagabb oroszok összesített vagyona a tavalyi 520 milliárd dollárról 142 milliárdra csökkent -írja az MTI. Legtöbben vagyonuk 60 százalék körüli részét vesztették el, s egyetlen olyan gazdag ember sem akadt, akinek a vagyona tavaly óta nőtt volna. Idén Oroszország leggazdagabb embere Mihail Prohorov, az Onexim csoport elnöke: vagyonát 9,5 milliárd dollárra becsülik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés