Előfizetői tartalom

Már a Valutaalap is a Nagy Gazdasági Világválsággal riogat

Portfolio
Igen komor megállapításokat tartalmazó jelentést hozott nyilvánosságra a Nemzetközi Valutaalap, miután az IMF elemzői úgy vélik, hogy "a jelenlegi helyzet aggasztó párhuzamokat mutat az 1930-as évek Nagy Depressziós időszakával." A rendszeresen megjelenő Világgazdasági Előrejelzés című jelentés többek között az elmúlt évtizedek recesszióit vizsgálva kijelenti: a szinkronizált (több gazdaságot egyidejűleg érintő) és pénzügyi válsággal párosuló krízisek, amilyen jelenlegi is, sokkal mélyebbek és hosszabbak, mint az "átlagos" recessziók.

Még több intézkedésre van szükség annak érdekében, hogy magához térjen a globális gazdaság és kilábaljon a recesszióból - áll Dominique Strauss-Kahn, az IMF vezérigazgatójának washingtoni beszédében, ami a Valutaalap honlapján megjelent friss Világgazdasági Előrejelzés (WEO) című anyag megállapításaira utal. Aggasztó párhuzamok A Nemzetközi Valutaalap csütörtökön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés