Előfizetői tartalom

Megugrottak az amerikai olajkészletek

Portfolio
5.6 millió hordóval emelkedtek az amerikai nyersolajkészletek az elmúlt hét folyamán - tette közzé az Energia Információs Ügynökség a szokásos heti adatokat. Ez a szám a Reuters 1.9 millió hordós növekedést jósoló elemzői várakozását lényegesen felülmúlta. Az olaj árfolyama meredek esésbe kezdett a hírre, jelenleg már csak 0.4%-os pluszban, 49.35 dolláron áll.

Az amerikai nyersolajkészletek bár a vártnál nagyobb ütemben növekedtek, ugyanakkor a benzinkészletek 900 ezer hordóval csökkentek, a finomított termékek pedig 1.2 millió hordóval estek a múlt hét folyamán.Az adatok közzétételét követően az olaj árfolyama lefelé vette az irányt, a korábbi 2% körüli plusz gyorsan elolvadt és jelenleg 0.4%-os erősödést mutat: 49.35 dolláron...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés