Előfizetői tartalom

Világcsúcs lesz idén az ukrán összeomlás mértéke?

Portfolio
A novemberi 2% után most kiadott térségi elemzésében már 15%-os (!) idei évi gazdasági visszaesést jósol Ukrajnának a Goldman Sachs londoni elemzői részlege az igen gyenge ukrán export-, illetve belső kereslet-kilátások miatt. Ezt a hatalmas, a balti államok mellett a világon az egyik legnagyobb idei recessziót jövőre is csak igen szerény "feltámadás" követheti Ukrajnában a Goldman Sachs szerint, de mindezek mellett is kis esélyűnek látja az ukrán államcsőd veszélyét az alacsony állami devizakötelezettségek miatt.

A globális és az érintett országok gazdasági folyamataira, illetve a likviditási válságra hivatkozva alaposan visszavágta a két volt szovjet tagállam (Kazahsztán és Ukrajna), illetve Oroszország GDP-teljesítményével kapcsolatos várakozásait a Goldman Sachs. Az új prognózis szerint Kazahsztán úszhatja meg a legkisebb, 3%-os idei visszaeséssel, melyet Oroszország követhet 5.5%...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés