Előfizetői tartalom

Csattanhat még óriási pofon a forint piacán

Portfolio
Bár a régió piacain enyhült a nyomás, közép távon a kihívások továbbra is jelentősek maradnak - írják friss, negyedévente megjelenő elemzésükben az UniCredit szakértői. Az országok eltérő gazdasági fundamentumai a bank szakértői szerint eltérő devizamozgásokat indokolnak, így nem minden deviza esetében várnak felértékelődést a jelenlegi szintekről (a forint esetében van esély rövid távú erősödésre, de év végére új történelmi mélypont jöhet). Tóth Gyula szerint nem kizárt az sem, hogy a közeljövőben újabb leminősítéseket szenvedhet el Magyarország.

Sokkok szédítették a régiót A gyenge év eleji növekedési mutatók tükrében az UniCredit elemzői felülvizsgálták a kelet-európai régió növekedési kilátásait: idén összességében 3.5%-os recesszió jöhet a térség gazdaságaiban, a tavalyi 4%-os GDP-növekedés után. Mindeközben a régió gazdaságainak folyó mérleg hiánya is szűkülhet, a tavalyi 7.3%-ról 4.2%-ra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés