Előfizetői tartalom

MNB: új kihívások előtt a magyar pénzügyi rendszer

Portfolio
A magyar pénzügyi rendszernek 2009-ben egyrészt a gazdasági visszaesés negatív hatásaival, másrészt a befektetői bizalom világszerte tapasztalható megrendülésével kell szembenéznie. A bankrendszer biztonságos működését egyaránt támogatja a bankok külföldi tulajdonosainak elkötelezettsége, a Magyar Nemzeti Bank forrásbővítő intézkedései valamint a kormány bankstabilizációs programja - hangsúlyozza a Magyar Nemzeti Bank kommunikációs osztályának közleménye a ma megjelent pénzügyi stabilitási jelentéssel párhuzamosan.

A monetáris tanács állásfoglalása:Kapcsolódó cikkünk2009.04.06 14:24A vártnál nagyobb recesszió növeli a pénzügyi stabilitási kockázatokat"A Magyar Nemzeti Bank alapvető felelőssége a hazai pénzügyi rendszer stabilitásának fenntartása és erősítése. Pénzügyi stabilitásról akkor beszélünk, ha a lakosság és a vállalatok pénzügyeit intéző bankrendszer képes ellenállni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés