Előfizetői tartalom

MNB: tőkebevonás lehet szükséges néhány banknál a jobb sokktűrés érdekében

Portfolio
Miközben a magyar bankrendszer egésze, az alappályabeli recessziós feltételezés mellett bőven képes lehet a tőkemegfelelési előírás idén év végi teljesítésére, egyes bankoknál szükség lehet tőkebevonásra a jobb sokktűrő képesség érdekében - állapítja meg ma közzétett pénzügyi stabilitási jelentésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szakértői stábja.

A jelentéshez kapcsolódóan a jegybank monetáris tanácsa, illetve a kommunikációs osztály is kiadott egy állásfoglalást, illetve közleményt. Ezek az alábbiakban összefoglalt jelentéshez képest további fontos információkat tartalmaznak:Kapcsolódó cikkünk2009.04.06 14:24 A vártnál nagyobb recesszió növeli a pénzügyi stabilitási kockázatokat2009.04.06 14:32 MNB: új kihívások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés