Előfizetői tartalom

Nem lesz tere az adócsökkentésre a Bajnai-kormánynak?

Portfolio
A várható megszorító intézkedések Bajnai Gordon programjában legfeljebb arra lesznek elegendőek, hogy az államháztartás hiányát három százalék alatt tartsák, adócsökkentésre nem marad mozgástér - mondta az InfoRádiónak az Ernst and Young adóigazgatója. Vámosi-Nagy Szabolcs szerint fontos lenne, hogy csökkentsék a munkát terhelő adókat, a fogyasztási típusú adók emelésének terhére.

Ha a vártnál jobban, négy-öt százalékkal csökken a GDP, akkor az adóbevételek a tervezetthez képest jelentősen elmaradhatnak - mondta az InfoRádiónak az Ernst and Young adóigazgatója, aki szerint a gazdasági válság miatt kisebb lehet a vállalkozások nyeresége, így kevesebb nyereségadót fizetnek be, ráadásul ha munkásokat bocsátanak el, akkor nem fizetnek utánuk személyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés