Előfizetői tartalom

Válság van? Csökkentsd az adóelőlegedet!

Portfolio
Az idei évre várható recesszió következtében a 2009. évre várható eredmények tükrében számos adózó esetében lehetetlenül magasnak tűnhetnek a korábbi időszak alapján fizetendő adóelőlegek, melyek a legtöbb gazdasági társaság életében a likviditást is erősen befolyásolják. A törvény lehetőséget ad az adóelőlegek módosítására, amennyiben a vállalkozás számításai szerint az aktuális évi adófizetési kötelezettség nem éri el a magasabb bázison alapuló adóelőlegek összegét- írja jelentésében az RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Zrt. A szolgáltatási szektorban működő vállalkozások egy részénél már 2008-ban realizálódott az árbevétel mérséklődése, sok adózónál azonban ez a jelenség a 2009. évet érinti majd elsősorban.

A likviditásmenedzsment eszköze lehet az adóelőleg mérséklés Tágan értelmezve a likviditásmenedzsment a vállalatok olyan összetett tevékenysége, melynek során a lehető legkisebb költség mellett tudják az üzletmenetükhöz szükséges likvid eszközöket biztosítani. A likvid eszközök alatt több szempont szerint sokféle eszközt lehet csoportosítani, azonban a legtöbb vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés