Előfizetői tartalom

Óriási hozamesés az állampapírpiacon

Portfolio
Jócskán mérséklődtek a hozamok a magyar állampapírpiacon az elmúlt két nap során, azok után, hogy kedden soha nem látott szintek közelébe emelkedtek a kötvényhozamok. Az elmúlt két kereskedési napban 80-110 bázisponttal kerültek lejjebb a kötvényhozamok. Az állampapírpiaci erősödést a nemzetközi hangulat javulása mellett piaci pletykák is támogatták.

Az Államadósság Kezelő Központ mai adatai szerint folytatódott a szerdai hozamcsökkenés, minden lejáraton lejjebb kerültek a hozamok. Az erősödésnek köszönhetően a 3 éves államkötvények referenciahozama 11.79%-ra mérséklődött (-81 bp), az 5 éves kötvényhozam 61 bázisponttal 11.85%-ra csökkent. A csütörtöki javulás következtében a piacon már nem lehet 12%-os hozam...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés