Előfizetői tartalom

Pesszimistán tekint ránk a Fitch is

Portfolio
A kommunizmus bukása óta a legmélyebb recesszióval kénytelen szembenézni a feltörekvő európai régió - írja legfrissebb régiós elemzésében a Fitch. A hitelminősítő cég szerint az éles gazdasági visszaesés rávilágít arra, hogy a kereskedelmi és pénzügyi sokk mennyire erőteljesen érintette a régió gazdaságait. A Fitch jelentése kiemeli, hogy Magyarország az egyik leginkább kiszolgáltatott gazdaság a térség országai közül a jelenlegi válságban.

A feltörekvő európai gazdaságok összességében idén 3.1%-os recesszióba süllyedhetnek a Fitch friss előrejelzése szerint. Mindez egy igen komoly és váratlan visszaesés a tavalyi 4%-os gazdasági növekedés után - adta hírül a Reuters. Edward Parker, a hitelminősítő feltörekvő európai részlegének vezetője úgy fogalmazott, hogy 2010-ben is csak enyhe élénkülés jöhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés