Előfizetői tartalom

Idén és jövőre is 3% feletti deficit lehet az államháztartásban (OTP)

Portfolio
A már bejelentett intézkedéseken felül idén legalább további 200, míg jövőre legalább mintegy 600 milliárd forintos államháztartási kiadáscsökkentésre lehet szükség a gazdasági visszaesés miatt, kivéve, ha a nemzetközi közösség megengedi a 3% felett államháztartási hiánycélt - olvasható az OTP Bank elemzési központjának mai anyagában. Pontbecslésként az OTP szerint idén 3.3%-os, míg jövőre 3.4%-os lehet a hiány GDP-arányos mértéke. Az alábbiakban a bank elemzését változtatás nélkül közöljük.

Kapcsolódó cikkünk2009.04.01 15:26 Veres: 3% alatt marad az idei deficit, ősszel áttekinthetjük az IMF-hitel ütemezését (2.)2009.04.01 14:05 Oda a 3 százalék? - Érik a hiánycél módosításaA kormányzati szektor hiánya a GDP 3,4%-át érte el a KSH statisztikája szerint. Ez a szám a decemberi konvergencia programnak megfelelő, de belső szerkezetében az akkori előrejelzéseknél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés