Előfizetői tartalom

IMF-hitelcsomag: teljesítettünk és módosítást kértünk (2.)

Portfolio
Magyarország tavaly végéig valamennyi, ún. mennyiségi és strukturális teljesítménykritériumot teljesített a tavaly ősszel lehívott IMF-hitelkeretért cserébe, és egyúttal bizonyos jövőbeli teljesítménykritériumok apró módosítását kérte a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), részben a megváltozott gazdasági körülményekre hivatkozva - derül ki a ma nyilvánosságra hozott dokumentumokból.

Azt már az IMF-stáb február közepi látogatását lezáró sajtótájékoztató óta tudni lehetett, hogy minden fontos kritériumot teljesítettünk, illetve enyhe módosítások következtek be a gazdaságpolitikai pályában. Ezek konkrétan azonban csak ma váltak ismertté, miután a dokumentumokat március 25-én az IMF Igazgatótanácsa is megtárgyalta.Kapcsolódó cikkünk2009.02.16 17:31...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés