Előfizetői tartalom

Mérséklődhet az olajár nyomás?

Portfolio
Az 54.5 dolláros lokális csúcsszintekről mostanra sokat korrigált már vissza a WTI májusi határidős árfolyama egészen 50.7 dollárig. Mindazonáltal az olajpiaci folyamatokra ható tényezőket számba véve talán továbbra is inkább pesszimista álláspontra lehet helyezkedni a fekete arany elkövetkező időszaki árelmozdulásának tekintetében.

A WTI árfolyamának a múlt hét során közel 10%-kal sikerült meghaladnia a korábban ellenállást jelentő 50 dolláros szintet, azonban a hét végére nem sikerült megtartani a lokális magasságokat. Talán nem is csoda, hiszen a továbbra is gyenge keresleti kilátások mellett (melyekre fundamentális oldalról most a befektetők leginkább figyelnek) a korábban felfele ható tényezők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés