Előfizetői tartalom

Nem mondanak sokat az olajadatok

Portfolio
Percekkel ezelőtt tette közzé az amerikai Energia Információs Hivatal a múlt heti olajkészletek alakulását. Ezek szerint a nyersolajkészletek 3.3 millió hordóval tovább emelkedtek, a benzinkészletek 1.1 millió hordóval csökkentek, a finomított termék készletek 1.6 millió hordóval csökkentek. Az adatok hatására eddig nem mutatkozik trendszerű mozgás az olajpiacon, ami a várakozásokra tekintve talán nem is meglepő.

A Platts által megkérdezett elemzők szerint a nyersolajkészletek 1.4 millió hordóval tovább emelkedhettek, azonban a benzin készletek 900 ezer, a finomított termék készletek pedig 200 ezer hordóval kerülhettek lejjebb. Amennyiben a tényszámok a várttól lényeges eltérnek majd, úgy heves piaci mozgások várhatók az adatokat követően. A piacon a tág contango egyik okaként emlegetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés