Előfizetői tartalom

Nem habozott sokáig az S&P - újra leminősítette Litvániát

Portfolio
A Standard and Poor’s 5 hónapon belül másodszorra minősítette le Litvánia hosszú lejáratú külföldi devizában denominált államadósságát. A keddi döntés értelmében a litván államadósság minősítése ezentúl a BBB kategóriába tartozik a korábbi (tavaly október vége óta fennálló) "BBB+" helyett, a kilátás továbbra is negatív. A hitelminősítő azzal indokolta lépését, hogy felerősödtek az ország jelenlegi költségvetési és monetáris politikájának fenntarthatóságával kapcsolatos aggodalmak.

A belföldi és külföldi kereslet éles visszaesésének fényében aggodalomra ad okot az ország költségvetési és monetáris politikai mixtúrájának fenntarthatósága - áll az S&P indoklásában. Pontosan egy hónap telt el, amióta a hitelminősítő negatív kilátást valószínűsítő figyelőlistára helyezte a litván államadósság besorolását.Kapcsolódó cikkünk2008.10.26...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés