Előfizetői tartalom

Eldobhatjuk az eddigi sémát? - Egyre feljebb az olajár

Portfolio
A kockázatvállalási hajlandóság erősödése, a dollár gyengébb szinteken ragadása olyan tényezők, melynek hatására a WTI májusi határidős árfolyama ma 0.8%-kal került feljebb egészen az 52.4 dolláros szintekig. Múlt héten már az olajár emnelkedésére fogadtak a spekulánsok, azonban negatív előjelként a hajózási költségek tovább csökkentek.

Múlt héten nagyobb piaci mozgások nélkül futott ki a WTI áprilisi határidős árfolyama. Bár a cushingi készletek továbbra is magas szinten vannak (így a legközelebbi hónapra vételi pozíciót felvevők továbbra is a határidős piacon kénytelenek eladási pozícióval zárni) a piac meghatározó ETF-je már figyel, hogy ne okozzon nagy piaci kilengéseket.Korábban ugyanis a legközelebbi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés